Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС - Новости
Навигација
 
Ловачки ГЛАСНИК
Lovački GLASNIK broj 14-15
 
Рекламе
LOVAČKA KOMORA SRBIJE

LOVAČKI PORTAL SRBIJE

Lovačko udruženje >Šumadija< - Kragujevac

Lovačko udruženje >Kraljevo< - Kraljevo

Lovačko udruženje >Kruševac< - Kruševac

Lovačko udruženje >Beljanica< - Resavica

Lovačko udruženje >Vrhovi< - Sjenica

Lovačko udruženje >Dragačevo< - Guča

Lovačko udruženje >Paraćin< - Paraćin

Lovačko udruženje  "Vladan Milošević" - Knić

Lovačko udruženje "Karađorđe" - Topola

Magazin Predator

Zdravstveni turizam

Domen za Lovačka udruženja

INTERMAKER
 
Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС
Ловачки савез Централне Србије (ЛСЦС) основан је 29. априла 2011. године, на основу Закона о дивљачи и ловству, Закона о удружењима и Статута ЛСС, ради ефикаснијег спровођења делатности од општег интереса (газдовања у ловству). ЛСЦС окупља 38 ловачких удружења са око 20.500 ловаца. Газдује са 36 ловишта на укупној површини од око 1.200.000 ха, у којима обитава разноврсна, многобројна и атрактивна дивљач
ПРЕПОРУКА о мерама заштите дивљачи у ловиштима

Министарство за ПТШВ, Управа за шуме:


ПРЕПОРУКА о мерама заштите дивљачи у ловиштима за време трајања периода праћеног веома високим температурама

 

12.07.2012.

Корисницима ловишта на територији Републике Србије се препоручује да  привремено обуставе или у што већој мери ограниче планирани лов ловостајем заштићених врста дивљачи којима газдују у ловиштима, због вишедневних временских непогода узрокованих превисоким температурама и сушом, а које су довеле у опасност и здравље и опстанак дивљачи у природи.

Корисници ловишта треба да појачају контролу општег стања дивљачи и њених станишта у ловишту, обезбеде мир у ловишту и предузму све потребне мере за заштиту дивљачи (заштита од незаконитог лова, контрола појилишта и сл), користећи све расположиве људске и материјалне ресурсе.

 

Цео текст Препоруке прочитајте у САЗНАЈТЕ ВИШЕ

Штампање и дистрибуција докумената

Ловачки савез Централне Србије започео штампање и дистрибуцију свих докумената неопходних за обављање послова газдовања ловиштем, а у складу са важећим правилницима и Законом о дивљачи и ловству (Службени гласник РС, бр. 18/10)

Скупштина ЛСС, 30.06.2012. - реаговање ЛСЦС

Још једно правно насиље, злоупотреба, кршење Статута ЛСС и крај ловства каквог смо до скора познавали.


Skupština LSS 30.06.2012. - napuštanje delegata

То је у најкраћем епилог ’’Скупштине’’ ЛСС одржане дана 30.06.2012. године сазване на иницијативу и по селективној вољи председника ЛСС Зорана Поповића и председника Скупштне ЛСС Марка Тице када је у питању које удружење и под којим условима може имати представника у Скупштини.

 

За поменуту господу није важио ниједан принцип, одредба Статута ЛСС, Пословник о раду Скупштине...
Нико ко се јавио за реч, речима којима су упозоравани да флагрантно крше сва нормативна акта и Законе, није могао да добије реч или ако је добио реч, није имао прилике да заврши своје излагање.

Резултат поражавајући, сви делегати из ЛСВ, дела Јужног и Источног региона и сви из ЛСЦС напустили су седницу како не би истој давали било какав легитимитет.

ЛСЦС сигурно не признаје било какве одлуке донешене на тој и таквој Скупштини.

 

УПОЗОРЕЊЕ ПРЕДСЕДНИКУ СКУПШТИНЕ ЛСС

Ловачки савез Централне Србије је, сходно закључку са ванредне седнице Скупштине ЛСЦС, послао допис председнику Скупштине ЛСС.

 

Допис можете погледати ОВДЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ

Ловачки савез Централне Србије покренуо је иницијативу да сва ловачка удружења, чланице ЛСЦС, уплате аконтацију чланског доприноса за 2012./2013. годину, с тим да ће остатак новца бити уплаћен када Скупштина Ловачког савеза Србије донесе одлуку о коначној висини чланарине.

 

Уплату је до сада извршило преко 90% ловачких удружења (32), чланица ЛСЦС, а то исто ће учинити и преостала 3 ловачка удружења.

 

Очекује се и званично поништење одлуке председника Ловачког савеза Србије о искључењу из чланства, као и позив свим делегатима за седницу Скупштине Ловачког савеза Србије заказану за 30.06.2012.године.

Одржана ванредна седница Скупштине Ловачког савеза Централне Србије

У среду, 20. 06. 2012. године, у Плавој сали хотела Шумарице у Крагујевцу, са почетком у 18:00 часова, одржана је ванредна седница Скупштине Ловачког савеза Централне Србије, са темом „Заузимање става и утврђивање начина поступања поводом дописа добијеног из ЛСС-а, о искључивању појединих ЛУ из чланства ЛСС“.

 

Skupština LSCS 20.06.2012. На седницу су, поред делегата Скупштине ЛСЦС, били позвани и представници свих ЛУ из Србије која су по овом допису искључена из чланства ЛСС, представници ЛСС, ЛСВ, ЛСКиМ, представници Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Републике Србије, председници ловних области, као и представници медија, часописа Курир Предатор и Ловачки Гласник, ловачких форума итд..

ВАНРЕДНА СКУПШТИНА ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ

Ванредна Скупштина Ловачког савеза Централне Србије одржаће се у среду, 20.06.2012. године са почетком у 18 часова у хотелу "Шумарице" у Крагујевцу.

 

Разматраће се садашња ситуација у ЛСС и донеће се конретне одлуке на садашње поступање ЛСС које није у складу са статутом ЛСС и важећим прописима.

 

Позив је јаван за сва Ловачка удружења која су чланови Ловачког савеза Централне Србије, као и за сва остала Ловачка удружења која су искључена из ЛСС одлуком Председника ЛСС.

 

Дођите на Скупштину и дајте свој глас!