Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС - Новости
Навигација
 
Ловачки ГЛАСНИК
Lovački GLASNIK broj 16-17
 
Рекламе
LOVAČKA KOMORA SRBIJE

LOVAČKI PORTAL SRBIJE

Lovačko udruženje >Šumadija< - Kragujevac

Lovačko udruženje >Kraljevo< - Kraljevo

Lovačko udruženje >Kruševac< - Kruševac

Lovačko udruženje >Beljanica< - Resavica

Lovačko udruženje >Vrhovi< - Sjenica

Lovačko udruženje >Dragačevo< - Guča

Lovačko udruženje >Paraćin< - Paraćin

Lovačko udruženje  "Vladan Milošević" - Knić

Lovačko udruženje "Karađorđe" - Topola

Magazin Predator

Zdravstveni turizam

Domen za Lovačka udruženja

INTERMAKER
 
Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС
Ловачки савез Централне Србије (ЛСЦС) основан је 29. априла 2011. године, на основу Закона о дивљачи и ловству, Закона о удружењима и Статута ЛСС, ради ефикаснијег спровођења делатности од општег интереса (газдовања у ловству). ЛСЦС окупља 38 ловачких удружења са око 20.500 ловаца. Газдује са 36 ловишта на укупној површини од око 1.200.000 ха, у којима обитава разноврсна, многобројна и атрактивна дивљач
Испит за стицање лиценце за писање планских докумената

Са испита за стицање лиценце за писање планских докуменатаДана 26. марта 2012. године, одржан је први у низу испита за стицање лиценце за писање планских докумената. У групу кандидата за полагање овог испита, која је по много чему „историјска“, јер представља и прву групу за полагање за лиценцу Ловачке Коморе Србије уопште, распоређени су и стручни радници из ловачких удружења – чланица ЛСЦС, који су стекли потребне услове. Тако, од укупно 7 кандидата који су пред комисијом у саставу Миодраг Стрнад, Ненад Новаковић и Миленко Зеремски полагали овај испит, четири је са простора који покрива Ловачки савез Централне Србије и то: Братислав Бојовић-Чачак, Зоран Адамовић-Горњи Милановац, Јелена Кутањац-Крагујевац и Марко Павловић-Крагујевац. Желимо им све најбоље у будућем стручном раду!

Обавештење

На основу Пројекта „Усаглашавање традиционалних и савремених захтева у ловству путем континуиране едукације и информисања ловаца и ловних радника“ финансираног из Буџетског фонда за развој ловства Републике Србије, носиоца Ловачког савеза Централне Србије, и његових ближе одређених циљева и активности предвиђених за његово остваривање, Ловачки савез Централне Србије ће дана  29.03.2012. године (четвртак), у својим просторијама у Крагујевцу, у ул. Првослава Стојановића бр.6, са почетком у 15:00 часова организовати прву у низу радионица намењених ловним радницима, превасходно стручним лицима - управницима ловишта чија су удружења чланови ЛСЦС, али и свим другим ловним радницима.

 

Тема радионице биће:

- информисање ловних радника о актуелним радовима у ловишту;  

- оспособљавање ловних радника да активно учествују у изради планских докумената;  

- промоција нових тенденција у ловству, у складу са Стратегијом развоја ловства Републике Србије, и то највише из области ефикасног и што  прецизнијег утврђивања бројности дивљачи у ловишту и константног мониторинга њених популација.

 

Тема ће бити представљена у оквиру неколико предавања, у којима ће учешће узети стручна служба Ловачког савеза Централне Србије и представници Министарства пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде Републике Србије – Управе за шуме, као и надлежни ловни инспектори.

ДОДЕЉЕНА СРЕДСТВА ИЗ БУЏЕТСКОГ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ЛОВСТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ДОДЕЉЕНА СРЕДСТВА ИЗ БУЏЕТСКОГ ФОНДА ЗА РАЗВОЈ ЛОВСТВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

 

Почетком новембра 2011. године, Министарство пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде, на основу члана 79. Закона о дивљачи и ловству, расписало је Конкурс за расподелу средстава Буџетског фонда за развој ловства Републике Србије за ловну 2011/2012 годину...

Полагање испита за добијање лиценце за ловочуваре

Полагање испита за добијање лиценце за ловочуваре обавиће се:

 

29.03.2012. у 11 часова, Београд

30.03.2012. у 10 и у 14 часова, Нови Сад

30.03.2012. у 11 часова, Краљево

 

Списак ловних радника за полагање испита за добијање лиценце за ловочуваре по датумима и местима полагања можете погледати ОВДЕ.

Полагање испита за добијање лиценце за писање планских докумената у ловству

Полагање испита за добијање лиценце за писање планских докумената у ловству обавиће се у Београду, у просторијама Ловачке Коморе Србије, ул. Кнеза Вишеслава 3, 26.03.2012. године, у 10 часова.

 

Списак ловних радника за полагање испита за добијање лиценце за писање планских докумената у ловству по датумима полагања можете погледати ОВДЕ.

ОБАВЕШТЕЊЕ КОРИСНИЦИМА ЛОВИШТА

Министарство пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде, које је надлежно за послове ловства на територији Републике Србије, 15.03.2012.године издало је Обавештење корисницима ловишта:

 

Download ОБАВЕШТЕЊЕ

 

Download ПРЕГЛЕД ТАКСИ И ТРОШКОВА

МОЛИТВА ЗА ЛОВ
Јесам. И моја пушка и мој пас. Ловац сам. Ал' правичан као што Плакида бејаше чувши глас господњи Исуса Христа, и поста Евстатије. Сачувај ме Господе Боже искушења и у правди одржи ме да се по заповестима твојим владам и подари ми плен који ми уистину припада. Поштујући Тебе, поштујем и Твоје дарове што ЊВ Природа има, а завет Господу да не скрнавим дело божјих руку дајем и молим за моју пушку и мог пса.

АМИН
Свети Великомученик Евстатије - Ловачка слава