Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС - Новости
Навигација
 
Ловачки ГЛАСНИК
Lovački GLASNIK broj 14-15
 
Рекламе
LOVAČKA KOMORA SRBIJE

LOVAČKI PORTAL SRBIJE

Lovačko udruženje >Šumadija< - Kragujevac

Lovačko udruženje >Kraljevo< - Kraljevo

Lovačko udruženje >Kruševac< - Kruševac

Lovačko udruženje >Beljanica< - Resavica

Lovačko udruženje >Vrhovi< - Sjenica

Lovačko udruženje >Dragačevo< - Guča

Lovačko udruženje >Paraćin< - Paraćin

Lovačko udruženje  "Vladan Milošević" - Knić

Lovačko udruženje "Karađorđe" - Topola

Magazin Predator

Zdravstveni turizam

Domen za Lovačka udruženja

INTERMAKER
 
Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС
Ловачки савез Централне Србије (ЛСЦС) основан је 29. априла 2011. године, на основу Закона о дивљачи и ловству, Закона о удружењима и Статута ЛСС, ради ефикаснијег спровођења делатности од општег интереса (газдовања у ловству). ЛСЦС окупља 38 ловачких удружења са око 20.500 ловаца. Газдује са 36 ловишта на укупној површини од око 1.200.000 ха, у којима обитава разноврсна, многобројна и атрактивна дивљач
ЛOВAЧКИ ИЗБOРИ У ГOРЊEM MИЛAНOВЦУ

Констутивна седница Скупштине        Нa кoнститутивнoj сeдници Скупштинe Лoвaчкoг удружeњa „Вojвoдa Mилaн Oбрeнoвић“, у Гoрњeм Mилaнoвцу, кoja jе oдржaнa 19. jaнуaрa 2018. гoдинe, зa прeдсeдникa Лoвaчкoг удружeњa и прeдсeдникa Упрaвнoг oдбoрa  изaбрaн je Mишкoвић Mилoш; зa зaмeникa прeдсeдникa Лoвaчкoг удружeњa изaбрaн je Бoжoвић Нeнaд; зa сeкрeтaрa Лoвaчкoг удружeњa изaбрaн je Tулoвић Aлeксaндaр; зa прeдсeдникa Скупштинe Лoвaчкoг удружeњa изaбрaн je Пoпoвић Нeнaд, кojи je и члaн Упрaвнoг oдбoрa Лoвaчкoг сaвeзa Цeнтрaлнe Србиje и зa зaмeникa прeдсeдникa Скупштинe Лoвaчкoг удружeњa изaбрaн je Mилoвaнoвић Бoшкo.

 

 

              Члaнoви Упрaвнoг oдбoрa Лoвaчкoг удружeњa “Вojвoдa Mилaн Oбрeнoвић”, су: из Лoвaчкoг друштвa  “Taкoвo”  -  Jeвтoвић Mиркo, Брусницa 1, Mишкoвић Mилoш, Луњeвицa и Урсулиц Влaдe, Брдjaни; из Лoвaчкoг друштвa  “Рajaц” - Бoжoвић  Нeнaд, Лoзaњ и Кoвaчeвић Душaн,  Гoрњи Бaњaни; из Лoвaчкoг друштвa “Рудник”  - Пoпoвић Нeнaд, Шилoпaj и Пeинoвић Влaдaн, Рудник; Лoвaчкoг друштвa “Фaзaн” - Maтиjeвић Mилeтa, Бoгдaницa и Aлeксaндaр Toлић, Кoштунићи; кao и из Лoвaчкoг друштвa “Бeлo Пoљe” - Нoвaкoвић Срђaн, Дoњa Врбaвa и Симoвић Слaвишa, Врaћeвшницa.

 

С. M.

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA LS JUGOISTOČNE SRBIJE

 U Gadžinom Hanu održana je Izborna skupština Lovačkog saveza Jugoistočne Srbije. Lovački savez Jugoistočne Srbije osnovan je 2.12.2017. godine, u Nišu. Ovom Lovačkom savezu pristupila su 22 lovačka udruženja sa jugoistoka Srbije.

Na Izbornoj skupštini, 12.2.2018. godine, izabrano je I prvo rukovodstvo. Prisutne delegate i goste pozdravio je predsednik Opštine Gadžin Han, Saša Đorđević. Od ukupno 29 delegata Izbornoj skupštini prisustvovalo je 26, i sve odluke donete su jednoglasno.

Za prvog predsednika Lovačkog saveza Jugoistočne Srbije izabran je Zoran Aleksić, predsednik Lovačkog udruženja “Ponišavlje” Pirot. Za zamenika predsednika izabran je Zlatimir Rašić, predsednik Lovačkog udruženja “Dr Milenko Hadžić” iz Svrljiga. Za sekretara izabran je Bratislav Ćirković, predsednik Lovačkog udruženja “Niš”. Za predsednika Skupštine izabran je Ivan Đorđević, predsednik Lovačkog udruženja “Dubočica” Leskovac.

Za članove Upravnog odbora izabrani su: Veljković Prodan, Đorđević Vojkan, Kostić Nenad, Jovanović Dušan, Manoilov Slavko, Živadinović Bratislav i Mitrović Milivoje. Članovi Suda časti su Vodenov Ivan, Banković Dragan, Nikolić Stanko, Kovačević Milan i Đorđević Jadran.

Priredio S. M.

СВЕТА МАЏАРЕВИЋ – ХРОНИЧАР ВРЕМЕНА

СВЕТА МАЏАРЕВИЋ – ХРОНИЧАР ВРЕМЕНА          У оквиру традиционалне манифестације „Дани крагујевачке књиге“, у Галерији Народне библиотеке „Вук Караџић“, у Крагујевцу,  21. фебруара 2018. године, приређено је књижевно вече посвећено стваралачком опусу  нашег ловца, писца и друга Свете Маџаревића.

          На овом књижевном сусрету под називом „Света Маџаревић – хроничар времена“, о књижевним дометима и монографском казивању и збирању историјске грађе, надахнуто су говорили: Томица Радосављевић, председник Ловачког савеза Централне Србије, проф. др Светлана Милошевић Златановић, професор Природно – математичког факултета у Крагујевцу и Живота Марковић Пушкин, председник Књижевне заједнице Крагујевца.

           Као што је познато овај аутор до сада је објавио 52 књиге, од којих је 29 хроника из области лова и ловства и носилац је највишег признања у области монографског ауторства Удружења књижевника Србије – Плакете „Симо Матавуљ“.

          У току је припрема две нове књиге за ловачка удружења која ове године обележавају 120 година организованог ловства: „Лов у Жупи кроз векове“ и „Путевима аранђеловачког ловства“.

САБОР ЛОВАЦА СРБИЈЕ

Ловачко удружење „Златибор“ из Чајетине организује традиционалну манифестацију „САБОР ЛОВАЦА СРБИЈЕ“ од  23.-25. Фебруара 2018. године.

Овим путем Вас позивамо да узмете учешће у овој традиционалној манифестацији и будете наши драги гости.

У прилогу Вам шаљемо и програм манифестације.

У нади да прихватате програм и учешће на „ХХХVI САБОРУ ЛОВАЦА СРБИЈЕ ЗЛАТИБОР“ 2018. године, у име Ловачког удружења „Златибор“ Чајетина, унапред Вам се срдачно захваљујемо и поздрављамо ловачким поздравом

 

Д О Б А Р    П О Г Л Е Д ! ! !

 

 ЛУ „Златибор“ Чајетина

СВЕЧАНО ОТВОРЕН НОВ ЛОВАЧКИ ДОМ У АЏИНИМ ЛИВАДАМА

Свечано отварање дома у Аџиним ливадамаНа падини Гледићких планина, у прелепом бајчетинском крају, захваљујући ангажовању ловаца Ловачке секције „Водојажа“, Ловачко удружење „Шумадија“, које је прошле године обележило 130 година постојања, као најстарија ловачка организација у Србији, у присуству многих гостију отворило је у Аџиним Ливадама, један од најлепших ловачких домова у овом крају.


О значају овог двоспратног објекта за будући развој лова, ловства и ловног туризма у Србији, говорили су Томица Радосављевић, председник Ловачког савеза Централне Србије, Милосав Зимоњић, председник Управног одбора и Горан Радовановић, председник Скупштине ЛУ „Шумадија“.


С. М.

Свечано отварање дома у Аџиним ливадамаСвечано отварање дома у Аџиним ливадама Свечано отварање дома у Аџиним ливадама

ЈОШ ЈЕДАН ЛОВАЧКИ ДОМ У АЏИНИМ ЛИВАДАМА

Ловачки дом у Аџиним ливадамаДа Ловачко удружење „Шумадија“, најстарије у Србији, задњих година улаже значајна средства у изградњу ловно – техничких објеката, потврда је и тек завршеног Ловачког дома у Аџиним Ливадама.

 

У најлепшем пределу Гледићких планина, одакле поглед пуца све до Голије, Рудника и Јастребца, ловци „Шумадије“, предвођени Ловачком секцијом „Водојажа“, изградили су један од прелепих ловачких домова у овом крају Србије.

 

Отварање овог Ловачког дома у Аџиним Ливадама, који је осим средстава удружења грађен и донацијама ловаца и љубитеља ловства и природе, планирано је за петак 26. јануара 2018. године, у 15 часова.

 

Осим овог дома, Ловачко удружење „Шумадија“, располаже и са новоизграђеним и адаптираним ловачким домовима и кућама у Шумарицама, Десимировцу, Горњој Сабанти, Лужницама, Трешњеваку, Рогојевцу, Јовановцу, Дреновцу, Баљковцу, Голочелу...

 

С. М.

ЗЛАТНА ЛИСИЦА ЗЕЛЕНИКА 2018