Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС - Новости
Навигација
 
Ловачки ГЛАСНИК
Lovački GLASNIK broj 14-15
 
Рекламе
LOVAČKA KOMORA SRBIJE

LOVAČKI PORTAL SRBIJE

Lovačko udruženje >Šumadija< - Kragujevac

Lovačko udruženje >Kraljevo< - Kraljevo

Lovačko udruženje >Kruševac< - Kruševac

Lovačko udruženje >Beljanica< - Resavica

Lovačko udruženje >Vrhovi< - Sjenica

Lovačko udruženje >Dragačevo< - Guča

Lovačko udruženje >Paraćin< - Paraćin

Lovačko udruženje  "Vladan Milošević" - Knić

Lovačko udruženje "Karađorđe" - Topola

Magazin Predator

Zdravstveni turizam

Domen za Lovačka udruženja

INTERMAKER
 
Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС
Ловачки савез Централне Србије (ЛСЦС) основан је 29. априла 2011. године, на основу Закона о дивљачи и ловству, Закона о удружењима и Статута ЛСС, ради ефикаснијег спровођења делатности од општег интереса (газдовања у ловству). ЛСЦС окупља 38 ловачких удружења са око 20.500 ловаца. Газдује са 36 ловишта на укупној површини од око 1.200.000 ха, у којима обитава разноврсна, многобројна и атрактивна дивљач
2. коло Шумадијске лиге 2018.

Шумадијска лига 2018. 2. коло2. коло Шумадијске лиге 2018. одржано је дана 10.06.2018. године у Мрчајевцима.

 

Резултате 2. кола можете погледати на сајту ЛУ "Шумадија" на адреси:


http://www.lusumadija.rs/lovno-streljastvo/sumadijska-liga-2018-2kolo/

1. коло Шумадијске лиге 2018.

Шумадијска лига 2018. 1 коло1. коло Шумадијске лиге 2018. одржано је дана 03.06.2018. године у Јежевици.

 

Резултате 1. кола можете погледати на сајту ЛУ "Шумадија" на адреси:


http://www.lusumadija.rs/lovno-streljastvo/sumadijska-liga-2018-1kolo/

ДЕСЕТИ САЈАМ „КРАГУЈ М“

10. Sajam     У организацији фирме „Метеор стил“ и Ловачког савеза Централне Србије, у Крагујевцу, одржава се Десети сајам лова, риболова, ловног туризма и наутике.

    У присуству представника четрдесет излагачких фирми и гостију, овај сајам, отворио је Ивица Момчиловић, заменик градоначелника Крагујевца.

    О излагачима и значајну овог сјама, који се одржава у континуитету десет година, као и улози ловачких организација говорили су Драгољуб Димовски, власник „Метеор стила“ и Томица Радосављевић, председник Ловачког савеза Централне Србије.10. Sajam

     Поред излагачког дела, где су се са посебним штандовима представили Ловачки савез Централне Србије и „Србијашуме“, током сајма одржане су и стручно научне радионице о реинтродукцији јелена у централној Србији и на тему како даље до образованих кадрова за рад у ловишту.

     И овог пута организује се такмичење ловаца и риболоваца у припреми ловачког гулаша и рибље чорбе.

ОДРЖАНА ДРУГА СЛИКАРСКА КОЛОНИЈА „ЛОВИШТИМА ШУМАДИЈЕ“

ОДРЖАНА ДРУГА СЛИКАРСКА КОЛОНИЈА „ЛОВИШТИМА ШУМАДИЈЕДруга крагујевачка сликарска колонија „Ловиштима Шумадије“, одржана је од 17. до 20. маја 2018. године, уз присуство десет сликара. На овој сликарској колонији учествовали су сликари: Мирко Антоније Малешић (Пријепоље), Томислав Савић (Каленић), Верица Ракита (Крагујевац),Ирвин Масличић (Беране), Марија Величковић (Крагујевац), Жељко Стојићевић (Костолац), Благоје Илић (Пожаревац), Александра Божовић (Крагујевац), Милан Огњановић (Белошевац) и Љубов Миронова (Москва). Гост сликар је била др Ивана Ерић.

Сликарска колонија одржана је у Ловачком дому у Шумарицама а један дан су гостовали и радили у Дому пријатељства Србије и Румуније у Лужницама. Боравак и рад у Ловачком дому у Аџиним Ливадама није реализован због кише и лошег времена.

Прва сликарска колонија одржана је прошле године поводом обележавања 130 година Ловачког удружења „Шумадија“.

Ловачка сликарска колонија организована на овакав начин је реткост у Србији, чији радови углавном садрже сликане мотиве из лова и природе, те због своје необичности привлачи изузетну пажњу јавности, наглашава председник Ловачког удружења „Шумадија“ Милосав Зимоњић.

С. М.

Одржан састанак Шумадијске лиге

Састанак Шумадијске лиге у КрагујевцуЗ А П И С Н И К
Са састанка ''Шумадијске лиге'' одржаног у Крагујевцу
дана 11.05.2018. године, са почетком у 18,00 часова са следећим:

 

Д Н Е В Н И М     Р Е Д О М:

 

  1. - Одређивање календара такмичења за 2018. годину

  2. - Актуелна проблематика у лиги

  3. - Разно

 

Састанку су присуствовали чланових следећих ЛУ: Шумадија – Крагујевац, Карађорђе – Топола, Краљево – Краљево, Раде Јоксић – Јежевица, Радиша Поштић – Мрчајевци, Драгачево – Гуча, Трстеник – Трстеник и Бранко Ђоновић – Ариље.

 

1.) У оквиру прве тачке дневног реда одређен је календар такмичења за 2018. годину и то:

 

Дана 03.06.2018. године оджаће се прво коло у Јежевици. Домаћин је Л.У. ''Раде Јоксић'' из Јежевице.

 

Дана 10.06.2018. године оджаће се друго коло у Мрчајевцима. Домаћин је Л.У. ''Радиша Поштић'' из Мрчајеваца.

 

Дана 17.06.2018. године оджаће се треће коло у Краљеву. Домаћин је Л.У. ''КРАЉЕВО'' из Краљева.

 

Дана 24.06.2018. године оджаће се четврто коло у Тополи. Домаћин је Л.У. ''КАРАЂОРЂЕ'' из Тополе.

 

Дана 12.08.2018. године оджаће се пето коло у Ариљу. Домаћин је Л.У. ''Бранко Ђоновић'' из Ариља и ЛУ ''Трстеник'' из Трстеника.

 

Дана 26.08.2018. године оджаће се шесто коло у Крагујевцу. Домаћин је Л.У. ''ШУМАДИЈА'' из Крагујевца на стрелишту Вињишта.

 

 

Комесар Шумадијске лиге:

 

Максимовић Зоран с.р.

К р а г у ј е в а ц

Наставак рада Шумадијске лиге

Шумадијска лига 2017 - 5 колоОбавештавам Вас да је ''Шумадијска лига'' у гађању глинених голубова ушла у деветнаесту годину постојања и рада. Поводом тога заказујем састанак свих Ловачких удружења чланова ''Шумадијске лиге''. Састанак ће се одржати дана 11. маја 2018. године (петак) у 18,00 часова у Крагујевцу у просторијама ловачког дома на фазанерији Л.У. ''Шумадија'' у Шумарицама. За овај састанак предлажем следећи:

 

Д Н Е В Н И    Р Е Д:

 

  1. Одређивање календара такмичења
  2. Актуелна проблематика у лиги
  3. Разно

 

Молим Вас да овом састанку неизоставно присуствујете а ваше учешће потврдите Комесару лиге. За све информације и консултације можете се обратити Комесару лиге, Максимовић Зорану на телефон 034/310-780 или 063/628-740.

 

 

Комесар Шумадијске лиге

Максимовић Зоран с.р.

К р а г у ј е в а ц

ДЕЛЕГАЦИЈА ГРАДА КИЈОВ ИЗ ЧЕШКЕ У ПОСЕТИ КРАГУЈЕВЦУ

Делегација из Чешке у посети Крагујевцу   Вишечлана делегација чешког града Кијова, која је била у посети граду Крагујевцу и са градоначелником Крагујевца Радомиром Николићем, потписала Споразум о сарадњи и пријатељству, посетила је и Ловачко удружење „Шумадија“.

Домаћини гостима из Чешке Републике били су Милосав Зимоњић, председник ЛУ „Шумадија“ и Томица Радосављевић, председник Ловачког савеза Централне Србије.


Делегацију града Кијова, предводио је градоначелник Франтишек Лукл, који је и председник Заједнице градова и општина Чешке, али и један од младих угледних ловаца ове земље.


Гости су обишли Фазанерију у Шумарицама, разгледали сталну поставку „Крагујевац колевка ловства Србије и одгледали историјски филм о ловству у овом крају - „Крагујевац – круна ловства Србије“.

Током вишесатног разговора градоначелник Франтишек Лукл, подржавајући развојна опредељења и начин организације ловства у Крагујевцу, исказао је жељу да ова два града, поред разних облика сарадње, остваре и шире контакте у области ловства, чиме би заједничким програмима допринели значајном искораку ловства ова два града.


С. Маџаревић