Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС - Новости
Навигација
 
Ловачки ГЛАСНИК
Lovački GLASNIK broj 14-15
 
Рекламе
LOVAČKA KOMORA SRBIJE

LOVAČKI PORTAL SRBIJE

Lovačko udruženje >Šumadija< - Kragujevac

Lovačko udruženje >Kraljevo< - Kraljevo

Lovačko udruženje >Kruševac< - Kruševac

Lovačko udruženje >Beljanica< - Resavica

Lovačko udruženje >Vrhovi< - Sjenica

Lovačko udruženje >Dragačevo< - Guča

Lovačko udruženje >Paraćin< - Paraćin

Lovačko udruženje  "Vladan Milošević" - Knić

Lovačko udruženje "Karađorđe" - Topola

Magazin Predator

Zdravstveni turizam

Domen za Lovačka udruženja

INTERMAKER
 
Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС
Ловачки савез Централне Србије (ЛСЦС) основан је 29. априла 2011. године, на основу Закона о дивљачи и ловству, Закона о удружењима и Статута ЛСС, ради ефикаснијег спровођења делатности од општег интереса (газдовања у ловству). ЛСЦС окупља 38 ловачких удружења са око 20.500 ловаца. Газдује са 36 ловишта на укупној површини од око 1.200.000 ха, у којима обитава разноврсна, многобројна и атрактивна дивљач
ОДСТРЕЉЕНА СРНА У ЛОВОКРАЂИ

Да је ловокрадицама свеједно у шта пуцају у похлепи за месом, очит је пример недавно одстрељене срне у крагујевачкој Доњој Сабанти, на потесу Медне. Видевши да је опажен, ловокрадица је утекао са све пушком из које је пуцао. Овај вандалски чин, догодио се само неколико дана пре лањења.

Обдукциони ветеринар и ловочувари су из срне извадили два мртва ланета.

 

Истражни органи обавили су увиђај, а Ловачко удружење „Шумадија“, предало је оптужбени предлог надлежним судским органима. За оваква тешка и нехумана (зло)дела појединаца морају се предузети све законске мере гоњења и осуде, како би се стало на пут појединим кабадахијама.


НАПОМЕНА: Иако смо у поседу фотографије са лица места из обзира према осетљивијим особама одлучили смо да ужасну фотографију убијене бремените срне не учинимо јавно доступном.

Уколико, и поред упозорења, желите видети обдукциону фотографију, кликните ОВДЕ.

СКУПШТИНА ЈЕДНОГЛАСНО ПОДРЖАЛА РАД ЛОВАЧКОГ САВЕЗА ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ

Скупштина ЛСЦС     Све одлуке, закључке и мишљења, Скупштина Ловачког савеза Централне Србије, на седници одржаној 20. априла 2017. године, у Тополи, донела је једногласно, што је снажна потврда да овај савез, формиран пре шест година, својим радом, активностима и деловањем представља чврсту спону сарадње и заједништва ловачких удружења на овом подручју.

 

     Томица Радосављевић, председник Ловачког савеза Централне Србије и Урош Ђоковић, председник Скупштине, указали су на све остварено у прошлој години и програм активности у овој. Посебан акцент дат је на изузетно добру сарадњу са Управом за шуме, где су из Буџетског фонда изграђени многи значајни ловни објекти или обезбеђен узгој и уношење дивљачи у ловиште.

 

     Само у прошлој години, поред осталог, 726 кандидата положило је ловачки испит, урађен је 31 план газдовања, 30 пројеката, издато 18.600 ловних карата, 6.521 евиденционих маркица, организовано доста предавања и саветовања, оцењено 407 трофеја срндаћа и 21 дивљег вепра, узето учешће на сајмовима у Крагујевцу и Трстенику, са едукационим темама, и пуно другог.

Донета је долука да чланарина за чланове Ловачког савеза Централне Србије, буде 400 динара, са обавезним осигурањем, с тим што део чланарине који буде ишао ка ЛСС, од 200 динара, мора се протоколарно регулисати шта ловачка удружења имају од тих средстава када је у питању израда планских или других докумената, а све у складу са већ потписаним протоколом о сарадњи.

 

     За нове чланове Управног одбора Ловачког савеза Централне Србије изабрани су: Ненад Поповић, председник Скупштине ЛУ „Војвода Милан Обреновић“ из Горњег Милановца и Радослав Ружић, председник ЛУ „Драгачево“ из Гуче.Скупштина ЛСЦС

 

     Једино незадовољство чланова Скупштине ЛСЦС, односно ловаца са овог подручја, исказано је у неадекватном тумачењу Закона о оружју и муницији, недовољном разумевању и различитом тумачењу правилника од стране надлежних министарстава и служби које то спроводе, осипању ловаца по овом основу, неспровођењу одлуке Скупштине ЛСС о изналажењу трајних решења у овој области, до захтева за цивилизацијску радикализацију овог веома важног питања кроз орочене потписе и јединствене протесте ловаца Србије.

 

     Седници Скупштине присуствовао је и заменик председника Ловачког савеза Србије, Милан Ковачевић, који је поздравио овај скуп и подржао активности Ловачког савеза Централне Србије.

 

   Од сада и Ловачко удружење „Срндаћ“ из Житковца, са 300 ловаца, нова је чланица Ловачког савеза Централне Србије.

ОБРАСЦИ ЗА РАЗДУЖИВАЊЕ МАРКИЦА

- Обавештење о поступку раздуживања неискоришћених маркица за обележавање одстрељене ловостајем заштићене крупне дивљачи и предатора

 

- Овлашћење за раздуживање неискоришћених маркица за обележавање одстрељене крупне ловостајем заштићене дивљачи и предатора

 

- ЗАПИСНИК О  РАЗДУЖЕЊУ МАРКИЦА ЗА ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ОДСТРЕЉЕНЕ КРУПНЕ ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИЋЕНЕ ДИВЉАЧИ И ПРЕДАТОРА

 

ОБРАСЦИ ЗА ЗАДУЖИВАЊЕ МАРКИЦА

- Обавештење о поступку задуживања маркица за обележавање одстрељене ловостајем заштићене крупне дивљачи и предатора у ловној 2017/18 години

 

- Овлашћење за преузимање маркица за обележавање одстрељене ловостајем заштићене крупне дивљачи и предатора у ловној 2017/18 години

 


- ЗАХТЕВ ЗА  ПРЕУЗИМАЊЕ МАРКИЦА ЗА ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ОДСТРЕЉЕНE КРУПНE ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИЋЕНE ДИВЉАЧИ И ПРЕДАТОРА

 

- ЗАПИСНИК О  ПРЕУЗИМАЊУ МАРКИЦА ЗА ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ОДСТРЕЉЕНЕ КРУПНЕ ЛОВОСТАЈЕМ ЗАШТИЋЕНЕ ДИВЉАЧИ И ПРЕДАТОРА


ПОКРЕНУТ ВЕБ-САЈТ ПРОЈЕКТА О НАСЕЉАВАЊУ ЈЕЛЕНСКЕ ДИВЉАЧИ НА ПОДРУЧЈУ ЦЕНТРАЛНЕ СРБИЈЕ

Поред бројних активности на реализацији научно-истраживачког пројекта под називом „Истраживање узрока и последица нестајања јеленске дивљачи у централној Србији, дефинисање површина погодних за реинтродукцију (насељавање) и мера за унапређење процеса реинтродукције – И фаза“, који је на конкурсу Управе за шуме при Министарству пољопривреде и заштите животне средине (Буџетски фонд за развој ловства) добио Шумарски факултет Универзитета у Београду (руководилац Пројекта проф. др Драган Гачић), недавно је израђен и wеб-сајт: http://www.srbreddeer.sfb.bg.ac.rs.

Посетиоци сајта могу да се информишу о значају и циљевима наведеног Пројекта, као и оствареним резултатима у истраживању јеленске дивљачи на подручју централне Србије. Овом приликом, позивамо све заинтересоване ловне раднике, ловце и љубитеље природе и дивљачи да узму учешће у реализацији Пројекта и прикупљању података о јеленској дивљачи и њеним стаништима.

Одржана десета по реду манифестација “Хајка на Калипољску лисицу”

10. "Калипољска лисица"Одржана 10. jубиларна хајка на „Калипољску лисицу“ и шакала у организацији Ловачког удружења „КАРАЂОРЂЕ“ Топола.

Око 250 ловаца из Тополе и осталих околних Удружења присуствовало је овој манифестацији као и ловци из Ловачких удружења из равног Срема тачније Адашеваца и других.

Одстрељене су три лисице и један шакал, уз доста промашаја због саме конфигурације терена и доста густиша.

Након лова ловци села Жабаре су приредили фантастичан ручак уз музику до вечерњих сати.

 

ХАЈКА ШАКАЛА И ЛИСИЦЕ НОВИ МИЛАНОВАЦ 2017.

Нови Милановац 2017.На данашњој манифестацији лов шакала и лисице ''Нови Милановац 2017'' учествовало је око 200 ловаца ЛУ ''Шумадија''. Секција ''Церјак'' је изванредно организовала ову манифестацију на којој је одстрељено девет лисица и два шакала.

 

У склопу извођења хајке на шакала и лисицу ,,Нови Милановац 2017'' комисија за стрељаштво ЛУ Шумадија Нови Милановац 2017.организовала је и пуцање глинених голубова. На ватреној линији појавило се тридесетак ловаца а најбољи резултат остварио је ТОМИСЛАВ СИМИЋ из Крагујевца са 12 погођених глинених голубова. Други је био СТАМЕНОВИЋ ЗОРАН из Крагујевца са 11 а треће место је освојио БОЈАН ТОДОРОВИЋ из Крагујевца са погођених 10 голубова. Следеће дружење је на Жежељу 19. фебруара.

شركة تنظيف بالرياض