Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС - Новости
Навигација
 
Ловачки ГЛАСНИК
Lovački GLASNIK broj 14-15
 
Рекламе
LOVAČKA KOMORA SRBIJE

LOVAČKI PORTAL SRBIJE

Lovačko udruženje >Šumadija< - Kragujevac

Lovačko udruženje >Kraljevo< - Kraljevo

Lovačko udruženje >Kruševac< - Kruševac

Lovačko udruženje >Beljanica< - Resavica

Lovačko udruženje >Vrhovi< - Sjenica

Lovačko udruženje >Dragačevo< - Guča

Lovačko udruženje >Paraćin< - Paraćin

Lovačko udruženje  "Vladan Milošević" - Knić

Lovačko udruženje "Karađorđe" - Topola

Lovačko udruženje "Bogiša Popović Giša"- Vlasotince

Magazin Predator

Zdravstveni turizam

Domen za Lovačka udruženja

INTERMAKER
 
Ловачки савез Централне Србије - ЛСЦС
Ловачки савез Централне Србије (ЛСЦС) основан је 29. априла 2011. године, на основу Закона о дивљачи и ловству, Закона о удружењима и Статута ЛСС, ради ефикаснијег спровођења делатности од општег интереса (газдовања у ловству). ЛСЦС окупља 38 ловачких удружења са око 20.500 ловаца. Газдује са 36 ловишта на укупној површини од око 1.200.000 ха, у којима обитава разноврсна, многобројна и атрактивна дивљач
РЕКОРДАН УЛОВ ДИВЉИХ СВИЊА У СТРАГАРИМА

Само у првом ловном дану на дивље свиње у ЛУ "Сребрница" Страгари још једанпут је показано добро газдовање и сво богатство овог ловишта.
У овом дану одстрељено је чак 17 дивљих свиња. Овом приликом председник овог удружења Томица Радосављевић нам је рекао да ови подруднички терени представљају велико станиште високе дивљачи, чему доприноси и ловно-узгојни центар са којим располаже ово удружење.

И наредних дана били су улови дивљих свиња, на радост ловаца и мештана овог страгарачког краја.

С.М.

Рекордан улов 17 дивљих свињаРекордан улов 17 дивљих свиња

 

КРАЉЕВО: СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ 120 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА

ЧАСНО ОБЕЛЕЖЈЕ ВЕЛИКАНУ ЛОВСТВА

Томица Радосављевић и Урош Ђоковић откривају споменикМиленко Рудинац, један од највећих ловних радника Србије, у свом родном Горњем Дупцу, захваљујући ловцима и људима добре воље посмртно је, крајем октобра, добио достојно трајно споменичко обележје.

   У присуству преко 500 ловаца и представника ловачких савеза и многих ловачких удружења, представника власти и локалних самоуправа, као и мештана Гуче, Драгачева и Горњег Дупца, уз почасну паљбу ловаца, Томица Радосављевић, председник ЛСЦС и Урош Ђоковић, председник Скупштине ЛСС и ЛСЦС, открили су споменик Миленку Рудинцу, у природној величини, испред Ловачког дома у Горњем Дупцу, који носи његово име.Ловци у почасном строју

   Споменик је рад познатог вајара проф. др Вељка Каравелића, рекао је поред осталог Слободан Јоловић, начелник Моравичког округа, додајући да је ово часно признање најбољем, најуспешнијем и највећем ловном раднику Србије, Миленку Рудинцу, човеку који је читав свој животни век уткао, поред осталог, у лов и ловство. Био је успешан и привредник, одборник у шест мандата, председник Општине Лучани и дугогодишњи председник Ловачког удружења “Драгачево“ у Гучи.

Детаљ из Горњег Дупца   Говорећи о делу Миленка Рудинца, кога је смрт затекла на функцији потпредседника Ловачког савеза Централне Србије, Томица Радосављевић, бираним речима али са великом сетом и тугом, рекао је, да је за све ловце Србије а њих је преко 80.000, одлазак овог великана ловства ненадокнадив губитак. Не само да је изгубило српско ловство већ и сви ми доброг пријатеља и драгог друга, рекао је Томица Радосављевић.

   Да време не избрише сећање и успомену на Миленка Рудинца, многа ловачка удружења, савези и ловци, удруженим средствима изградили су ово споменичко обележје и спомен - дом, као трајно подсећање на човека који је заувек ушао у легенду српског ловства.

На овом комеморативном скупу ловаца у Горњем Дупцу, постхумно је Миленку Рудинцу додељена Златна медаља за животно дело, коју су примили његов син и унук.

Зато, нека занавек, ветрови Горњег Дупца, са овог драгачевског горја, где достојно на вечној ловачкој стражи, стоји наш друг и пријатељ Миленко Рудинац, поносно проносе његово име.

С. Маџаревић

Позивница

“ШУМАДИЈА“ ОВОГ МЕСЕЦА СА ПОБРАТИМИМА

Побратими у "Шумадији"   Ловачко братство, дуга је и значајна традиција у Србији. Међусобно повезивање и сарадња ловачких организација има превасходни циљ да два сродна и блиска ловачка удружења остварују заједничке програме у многим областима ловства, од размене стечених искустава, заједничких наступа на изложбама и сајмовима, до размене дивљачи и њиховог уношења у ловишта као и заједничких програма у развоју сопствених ловно – узгојних центара.

 

   На тим постулатима и Ловачко удружење „Шумадија“, већ деценијама има побратимске повеље са ловачким удружењима „Бакић“ у Фочи, „Сента“ у Сенти и „Сјенички врхови“ у Сјеници. Нешто касније са ловцима Решица из Румуније а од недавно и са Ловачким удружењем „Параћин“.

Зато, у овом делу Србије, познато је, да су октобар и новембар, месеци, када ЛУ „Шумадија“, дочекује у својим ловиштима своје ловачке побратиме. По речима, председника Милосава Зимоњића, ово је још једна заједничка прилика да разменимо искуства и договоримо се о новим иницијативама и акцијама.

 

   Са почетком јесење ловне сезоне у ловишту „Лепеница“, гостовали су побратими из Параћина, који су боравили и ловили у Ловачкој секцији „Рујевица“, чију заједничку фотографију објављујемо. Наредних викенда и сва друга побратимска удружења боравиће код ловаца „Шумадије“.

Осим ових дружења постоје већ и дугогодишња секцијска побратимства са ловцима широм Србије па и ван њених граница. С. М.

„СРЕБРНИЦА“ ОБЕЛЕЖИЛА 60 ГОДИНА ЛОВСТВА

60 година ловстваЛовачко удружење „Сребрница“ у Страгарима, обележило је пригодном свечаношћу - 60 година постојања и самосталног организовања лова и ловства. У присуству бројних гостију и ловаца Страгара и околине, о ловству у овом подрудничком крају говорили су – Томица Радосављевић, дугогодишњи председник овог удружења и Мирољуб Томић, председник Скупштине.

 

Овај значајан скуп ловаца подрудничког краја поздравили су: Драган Шормаз, председник ЛСС, Илија Елезовић, председник ЛС КиМ, Урош Ђоковић, председник Скупштине ЛСЦС,60 година ловства Боривој Николић, члан ЦИЦ-а из Румуније и председници неколико ловачких удружења са овог подручја.

Заслужним ловцима „Сребрнице“, уручена су највиша одликовања Ловачког савеза Централне Србије - бронзани, сребрни и златни орден, као и специјалне повеље урађене за ову јубиларну прилику.

 

По завршетку свечаног дела, гости и домаћини гостили су се уз добру музику на челу са познатом музичком уметницом Снежаном Бабић.

 

С. М.

Комерцијални лов фазана у ЛУ "Јухор" Варварин